De kracht van Aloe Vera

admin

Wat is Aloë Vera?

Aloë Vera, soms beschreven als een bijzondere plant met wonderlijke eigenschappen. De Aloë  is een geslacht dat meer dan 500 soorten bloeiende vetplanten bevat. Veel Aloë komen van nature voor in Noord-Afrika.

De bladeren van Aloë vera zijn sappig, en rechtopstaand.

Veel toepassingen worden gemaakt van de gel verkregen uit de bladeren van de plant.

Aloë vera  is de afgelopen jaren het onderwerp geweest van veel wetenschappelijk onderzoek met betrekking tot verschillende geclaimde therapeutische eigenschappen. In dit artikel zullen we enkele van deze claims bekijken en het onderzoek achter hen onderzoeken.

Aloë Vera wordt wereldwijd gekweekt

De belangrijkste kweek voor Aloë vera is de gel die in veel cosmetica producten wordt gebruikt. In de cosmetica wordt veel van deze gel als 100% beschouwd, maar dat is onmogelijk omdat je bestanddelen nodig hebt voor de houdbaarheid en viscositeit. Wanneer dan deze gel  wordt verpakt in een tube of een pot, dan praten wij over maximaal 90-94% zuivere gel.

Antioxidant en bijzondere antimicrobiële eigenschappen

Onderzoekers van de Universiteit van Las Palmas de Gran Canaria, Spanje, publiceerden een onderzoek in het tijdschrift Molecules .

Het team ging op zoek om te bepalen of het methanol-extract van bladhuiden en bloemen van  gunstige effecten op de menselijke gezondheid kan hebben. De wetenschappers concentreerden zich op de mogelijke anti oxiderende en anti-mycoplasmatische activiteiten van het extract.

Mycoplasma is een type bacterie die een celwand mist; ze worden niet beïnvloed door veel voorkomende antibiotica . Anti-mycoplasmatische stoffen vernietigen deze bacteriën.

Zij rapporteerden dat zowel Aloë Vera bloemen als blad-extracten anti-oxiderende eigenschappen hadden, vooral het extract van de bladhuid . Het bladhuid-extract vertoonde ook anti-mycoplasmatische eigenschappen.

De auteurs concludeerden dat ” A. Vera- extracten van bladhuid en bloemen kunnen worden beschouwd als goede natuurlijke bronnen van antioxidanten.”

Bescherming tegen huidbeschadiging na bestralingstherapie

Een studie uitgevoerd aan de Universiteit van Napels, Italië, testte vijf verschillende actuele crèmes om te zien hoe effectief ze zouden kunnen zijn in het beschermen van de huid van borstkankerpatiënten die bestraling therapie ontvangen. Een van deze crèmes bevat Aloë .

Ze verdeelden 100 patiënten in vijf groepen van 20; elk kreeg een andere actuele behandeling voorgeschreven. Ze brachten de crèmes tweemaal daags aan, te beginnen 15 dagen vóór de bestralingstherapie en werden daarna gedurende 1 maand voortgezet.

Tijdens de periode van 6 weken ondergingen de deelnemers wekelijkse huidevaluaties.

In het tijdschrift Radiation Oncology rapporteerden de wetenschappers dat het preventieve gebruik van de actuele hydraterende crèmes de incidentie van huid bijwerkingen verminderde bij vrouwen die werden behandeld met bestralingstherapie voor borstkanker, geen enkele deed het significant beter.

“Alle vochtinbrengende crèmes gebruikt in deze studie waren even geldig in de behandeling van huidbeschadiging veroorzaakt door radiotherapie.”

Deze informatie komt uit: medical news today

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>