Parabenen of alternatieven

admin

Conserveringsmiddelen parabenen of alternatieven?


Ambachtskroon cosmetica bevat geen parabenen als conserveringsmiddelen.


Wat zijn parabenen?


Parabenen zijn conserveringsmiddelen die gebruikt worden in cosmetica producten waardoor producten langer mee gaan en de houdbaarheid van het product  wordt verlengd.

De eigenschappen van parabenen staan bekend om het doden van schimmels en zwammen voordat deze schade kunnen aanrichten op de producten.

Hoewel de voordelen niet erg groot zijn van de parabenen zorgen deze er wel voor dat de houdbaarheid en werkzaamheid van vele cosmetica producten sterk wordt verbeterd.

Zonder conserveringsmiddelen kunnen producten bederven en de werkzaamheid verliezen voordat een product is gebruikt. Het mag duidelijk zijn dat producenten die kiezen voor betere alternatieven dan parabenen over het algemeen iets duurder uit zijn.


Waarom liever geen parabenen?


Al jaren verschijnen berichten over de vraag of parabenen in het bijzonder kanker kunnen veroorzaken. Het gaat hierbij om berichten naar aanleiding van onderzoeken van onder andere Darbre(2004) zoals op de website van David Wolfe 1-5.

Er zijn diverse studies gedaan, en volgens sommige studies kunnen stoffen waaronder methylparabeen, ethylparabeen, propylparabeen,butylparabeen en isobutylparabeen de gezondheid beïnvloeden door een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van tumoren. Hoewel er verschillende opvattingen zijn over dit onderwerp,  dat deze chemische stoffen in tumorweefsel van bepaalde kankercellen worden gevonden, waar in het bijzonder borstkanker is niet voor iedereen duidelijk.


Feiten en fabels over kanker.

 

https://www.gezondheidsnet.nl/kanker/feiten-en-fabels-over-kanker


KWF Kanker bestrijding heeft geen relatie gevonden dat parabenen tumoren veroorzaken.

https://www.kwf.nl/over-kwf/pages/standpunt-kwf-deodorant-en-borstkanker.aspx


Meer dan 80% van de cosmetica producten bevatten parabenen.

 

Op dit moment bevatten meer dan 80% van de cosmetica producten nog steeds parabenen. Maar het is wel duidelijk dat steeds meer fabrikanten overgaan op andere alternatieven. Wilt u weten of het product dat u gebruikt parabenen bevat, lees dan goed het etiket.

Meer informatie over parabenen?

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>