De huidvoordelen van Vitamine E

admin

DE HUIDVOORDELEN VAN VITAMINE E

Als het mogelijk zou zijn,  zou je een heel leger kunnen huren om je huid te verdedigen tegen alle aanvallen die het dag in dag uit te lijf moet gaan:  milieuvervuiling, stress, rook en minder gezond voedsel, om er maar een paar te noemen.

Gelukkig kun je denken aan antioxidanten zoals Vitamine E als het eigen bataljon van je huid. Elke antioxidant speelt een andere en belangrijke rol bij het beschermen van cellen, maar het is vitamine E die voor ons het meest bekend zijn – sterker nog, je huid bevat meer E dan enig ander voedingsmiddel.

Anti-Oxidant

Anti-Oxidant


Geconcentreerd in de talg, een stof geproduceerd door olie-klieren, en in de membranen van huidcellen en de lipide-gebaseerde “lijm” die ze bij elkaar houdt, is vitamine E uniek gepositioneerd om de integriteit en schoonheid van je teint te behouden.

Door gezond voedsel te consumeren dat vitamine E als voedingsstof bevat, , bescherm je je huid en voed je deze.


HET HELPT TEKENEN VAN VEROUDERING VOORKOMEN.


Wanneer de huid wordt blootgesteld aan UV-licht, rook en luchtvervuiling, produceert het vrije radicalen en andere schadelijke moleculen die collageen (de structuur van je huid), DNA en huidcellen beschadigen, wat uiteindelijk bijdraagt aan de vorming van rimpels en bruine vlekken.

 Vitamine E bestrijdt die effecten door de vrije radicalen te neutraliseren.


Onderzoek heeft aangetoond dat zelfs na een kleine hoeveelheid UV-blootstelling, wat je zou kunnen krijgen als je gewoon het kantoor in en uit gaat, of terwijl je boodschappen doet, de vitamine E-niveaus in de huid met 50 procent afnemen.

Dat betekent dat de vitamine zijn werk heeft gedaan, maar het onderstreept ook hoe belangrijk het is om deze voedingsstof aan te vullen door voedingsmiddelen vol met E te eten.


HET IS EEN AANVULLING OP UW SPF.


Afgezien van het wegvangen van vrije radicalen, absorbeert vitamine E ook UVB-licht – het vervelende spectrum van zonlicht dat verantwoordelijk is voor brandende en verouderende huid. Onderzoek toont aan dat vitamine E samen met vitamine C de tijd die nodig is om SPF-vrije huid te verbranden, kan verhogen, dus het heeft een beschermend effect. (Dat betekent niet dat zonnebrand crème kunt opgeven, maar denk aan vitamine E-rijk voedsel als extra verzekering tegen de schadelijke stralen van de zon.)

HET HOUDT DE HUID GEHYDRATEERD EN RUSTIG.


Omdat vitamine E de celmembranen beschermt, die een barrière vormen rond cellen om ze gezond en gehydrateerd te houden, helpt het de huid indirect gehydrateerd en soepel te blijven. Dit allen samen met een effectieve antioxidant, bestrijdt vitamine E ook ontstekingen: een studie van mensen met een aandoening die atopische dermatitis wordt genoemd en die rode, jeukende, geïrriteerde huid veroorzaakt, ontdekte dat degenen die vitamine E consumeerden aanzienlijke verlichting kregen.


HOEVEEL VITAMINE E MOET JE BINNEN KRIJGEN?


Zowel mannen als vrouwen hebben 15 mg vitamine E per dag nodig, een quotum dat je gemakkelijk kunt ontmoeten door te koken met plantaardige oliën (kies verdikte geperste koolzaadolie en zonnebloemolie), snacken op amandelen, pinda’s (of hun boterhammen), tarwekiemen en beregening zonnebloempitten op salades. Groene groenten zoals spinazie, boerenkool, snijbiet en broccoli leveren ook gezonde doses. Probeer vitamine E-rijk voedsel te eten met mensen met veel vitamine C zoals rode paprika en citrusvruchten, aangezien deze twee goed werken als een team om de huid te beschermen.


HET VERMINDERT SCHADE DOOR DE ZON.


Producten met vitamine E helpen door UV veroorzaakte schade op dezelfde manier te voorkomen als bij e-rijk voedsel – door vrije radicalen onschadelijk te maken voordat ze cellen kunnen beschadigen. Talrijke studies tonen ook aan dat lokale vitamine E de DNA-schade kan verminderen en de roodheid en zwelling van een verbranding kan verminderen. Maar omdat het slechts een natuurlijke SPF van ongeveer 3 heeft, zou u het niet als uw enige bescherming tegen de sterke stralen van de zon moeten gebruiken.


HET KAN HET UITERLIJK VAN LITTEKENS VERMINDEREN.

Vrije radicalen maken het ook moeilijker voor littekens om te genezen; probeer vitamine E olie toe te passen om meer permanente sporen te verminderen.


HET KAN HELPEN DE HUID TE HYDRATEREN.

Hoewel de belangrijkste rol van vitamine E in crèmes en lotions een antioxidant is, kan het ook de huid verzachten. Voorlopig onderzoek suggereert dat de actuele vorm van deze vitamine de huid helpt vasthouden aan water, een belangrijke factor, niet alleen in zachtheid, maar ook in een gezonde, veerkrachtige huid.


VITAMINE E-PRODUCTEN KIEZEN


Vanwege zijn beschermende eigenschappen is vitamine E vooral gunstig in zonnefilters, dagelijkse huidoliën en crèmes, behandelingsserums en after-sun-producten.  informatie over het verstandig kiezen van je zonnebrand- en schoonheidsproducten.

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>